Stadsvandring

Prag fortsätter att stiga i min aktning, nu inte bara som en vacker och trevlig stad utan också för att det går att äta riktigt gott här.

Gårdagen avslutades med en bättre trerätters på restaurang Cest la vie.

Fine dinner in Prag
Denna diné tog en stor del av kvällen men maten och servicen var utsökt, liksom vinet.

Och frukosten i morse var utmärkt den också. Till min lycka fann jag både fullkornsbröd och müsli. Mycket annat gott fanns det också.

Adam at breakfast buffet
Eftersom varken Adam eller jag svirade hela natten var vi först att gripa oss an detta utmärkta sortiment.

Det här är ju långtifrån bara en nöjesresa. Efter frukost bänkade vi oss i strålande förmiddagssol utanför hotellet för konferens och månadsmöte.

Loxodonta conference in Prague
Rätt varmt blev det, så efter fullföljd sammankomst var det nära till hands att be hotellets utebar att öppna. Vi satt ju redan där.

Pson refreshing himself
Vice verkställande direktören är här mycket nära att bli på bra humör igen, efter att framgångsrikt ha dompterat friluftsmötet.

Morning refreshments
Det gick även att få White Russian för dom som glömde dricka mjölk till frukosten.

Därefter gav sig hela gänget ut på en liten promenad, som tog tre och en halv timme och leddes av Hanna, en guide som Lars-Erik hyrt in.

City walk with guide
Hon berättade oerhört kunnigt om stadens historia och sevärdheter på excellent engelska.

Vi styrde i hennes kölvatten kosan mot Prags palats uppför branta trappor. Vi var inte de enda som kommit på denna idé, men det var fint däruppe, med mäktiga byggnader och utsikt över staden.

Up on Prague Castle Hill
View from Prague Castle Hill
Efter en sådan vandring uppstår oundvikligt ett behov av vattenhål, och vid katedralens fot fanns sådana faciliteter som tur var.

Peter refreshing himself
More refreshings
Jo, det finns gott öl här, den saken är klar. Resterande vandring bestod delvis av individuella rusningar på jakt efter toalett. Med tiden kom vi till vårt nästa mål, en restaurang där vi åt lunch. I väntan på maten fanns det dom som tog sig en öl.

Tomas waiting for lunch
Vet inte varför Sofia gömmer sig bakom Tomas' sejdel. Vi får kolla bevakningsvideon senare..

Här åt jag Pilsner Gulasch, som var en riktig smaksensation. Otroligt gott. Alla andra var också mer än nöjda med maten, och rundade i allmänhet av med en Irish Coffee.

Vi hade nu hamnat en halvtimmes gångväg från hotellet, en bra bit öster om floden, i lite nyare stadsdelar. Här finns en hel del affärer. Inga med kläder (som tur var) men en del andra med intressantare innehåll. Glasprodukter är stort i det här landet. Det finns ett helt varuhus med tjeckiskt glashantverk. Många otroligt vackra saker.

Vid Kafkamuseet finns dessa två konstnärligt utformade skönheter.

Pea art at Kafka's museum in Prague
Vi såg också en finurlig uppfinning. Tjeckerna har rationaliserat bort den mänskliga dörrvakten vid krogentren.

Czech door guard
Exit och finish för nu. Fötterna vilar gärna en timme till innan vi ska vandra iväg till kvällens bättre middag. Huvudet likaså.

Jag har fått lite färg i ansiktet i  dag. Förmiddagen var solig. Sen blev det tidvis molningare, och då lite kyligare. Vi hade alla klätt oss i sommarkläder, som var omväxlande sköna och huttriga att ha.

Na sdravi har jag lärt mig (tror jag).

Det betyder skål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0