Allt roligt har ett slut

Tyvärr. Sista dagarna på Gotland blev rejält regniga. Vi höll oss mest hemma i Snickargården som lyckligtvis är rätt rymlig. Rosorna utanför fönstren är en av alla positiva saker med detta ställe.

Roses and window at Snickargarden
Vi tröstade oss med en god middag bestående av flera sorters rökt fisk från det återuppbyggda rökeriet (det brann ned förra året). Dan är expert på att bena upp rökt sik.

Preparing smoked fish dinner
Lördagen var ännu regnigare. Vi åkte till Burs och prylmuseet där.

Gadget museum
I dom två ladorna finns ett udda men rätt väl organiserat sortiment av grejor. Gränsen mellan loppis- och museumdel är flytande, men nere i källaren finns en riktigt prydlig utställning av...  tja, allt möjligt, t ex leksakssymaskiner, miniatyrkameror, malsprutor, räknemaskiner, varpastenar, docktoaletter och väldigt mycket annat.

Yesterday's calculators
Efter detta åkte vi dom fyra milen ner till Hoburgen och åt en rekorderlig middag på restaurang Majstregården.

Dinner att restaurant Majstregarden near Hoburgen
Söndagar är oftast tråkiga, och inte blir det roligare när man måste packa ihop och åka hem från Gotland. Vi gick i Visby några timmar på eftermiddagen. Anette hade önskat att få se en liten gata med mycket rosor, så vi gick genom Fiskargränd.

Rosy Fiskargrand in Visby
Varför hon plötsligt blivit enbent kan jag inte förklara. Det måste ha varit tillfälligt, för hon hängde med bra till marknaden på Stortorget. Dan fick plötsligt viktiga saker att prata om i mobilen, och jag försökte lokalisera webbkameran.

Market square in Visby
Vi drog oss mot strandpromenaden, som är mer till sin fördel i kvällssol än i gråväder.

At the sea in Visby
Oundvikligen blev det dags att checka in i färjkön. Båten ankom nästan en timme försenad, på grund av att det blåst rejält dygnet innan. Färjorna har så tajta tidtabeller att en försening är svår att "köra in".

The ferry to take us to mainland
Vi kom till Nynäshamn 23:15, och hem 04:15 efter tråkig körning i mörker och duggregn. Nå, det är ändå alltid skönt att komma hem. Vi möttes av våra två katter innanför dörren.

En vecka på Gotland brukar vara så fylld av intryck och trevliga upplevelser att man blir väldigt trött när man kommit hem (oavsett nattkörningen, som dock adderar lite "jetlag"). Så nu har vi sovit extra mycket för att komma på banan igen. Och nu kan källarröjningen inte skjutas upp längre. Snart ska ju gamla värmepannorna ut...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0