Syrener och jordgubbar

Detta är nog den bästa tiden på året, i början av juni när syrenerna blommar för fullt och dom första svenska jordgubbarna finns att få tag på. På nationaldagen kan man få vara en smula nationalistisk, åtminstone när det gäller jordgubbars ursprung. Importerade jordgubbar nerifrån Europa smakar inget. Svenska jordgubbar smakar, och det gott  (norska också. Men inga andra, vad jag vet).

När sen solen strålar från en nästan molnfri himmel i flera dagar, och temperaturen går över 25 (men inte 30!) grader, då är livet ganska uthärdligt. I synnerhet om man är ledig, som idag.

Snart ska vi tända grillen.

Jag har svårt att låta bli att fotografera syrenerna. Vi har en enorm häck längs tomtgränsen, väl över fyra meter hög och lika bred. Nu är den översållad med vita och lila blommor. Och doften, särskilt på kvällen...  Aahhhh!!

Wonderful abundance of Lilacs
Lilacs, lilacs...
Den här fjärilen var stor och praktfull när den satt i toppen på syrenbusken.

Makaon butterfly (Papilio machaon) at lilacs
En Makaonfjäril, letade jag fram sen.

Grillningen lyckades hyfsat och harmonierade fint med Evas läckra potatissallad. Ett bra sätt att på allvar inviga våra nya trädgårdsmöbler.

Barbecue in the shadow
Och för att ytterligare fullända en perfekt dag kunde vi som antytts ovan avnjuta säsongens första svenska jordgubbar. Med glass. Och mjölk!

Swedish strawberries
Och Siri var med. Som alltid.

Siri on lawn
Men i morgon är det jobb som gäller igen, och där har jag mycket att göra. Godnatt!

Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0