Årets björnparksbesök

Det är alltid lika spännande att åka till Orsa Grönklitt och gå in på denna stora anläggning. Man pustar uppför backarna i hopp om att få se så många djur som möjligt.

Denna gång fick jag första gången någonsin se uvarna. Fyra av dem ville vara med på bild.

Eagle owls
När man ska fotografera genom stängsel gäller det att använda lång brännvidd och ställa skärpan så att stängselmaskorna (nästan) suddas bort.

Eagle owls
När uvarna flaxar iväg en bit inser man vilka stora fåglar det är.

Björnar finns det gott om här, men i år såg jag inte så många. En speglade sig i dammen.

Mirroring bear
Senaste tillskottet i faunan är persisk leopard, som har en fantastiskt vacker päls.

Persian leopard
Ofattbart att kvinnlig fåfänga en gång lett till att såna vackra varelser dödats och fått skinnet avrivet. Dessvärre förekommer det väl fortfarande på vissa ställen.

Vackrast av alla är ändå tigrarna, och de sibiriska exemplaren som det nu finns sex av i parken är enorma. Världens största kattdjur! När en sådan majestätisk representant för denna utrotningshotade art befinner sig vid stängslet är man bara en dryg meter från den. Hur vackra de än är, och hur mycket jag än älskar katter, skulle jag inte vilja möta en sådan utan stängsel emellan...

Close encounter with giant Siberian tiger
Eye of the tiger
Jag hade turen att få se tigrarna posera vid flera tillfällen, och som avslutning placerade sig två av dem uppe på en ås samtidigt som molnen försvann, och man kunde avnjuta dem mot en klarblå bakgrund.

Lazy tiger Sleepy tiger Tired tiger Tigers awake
Människan förmår mycket, både att konstruera komplicerade tekniska apparater och att döda för nöjes skull, men ingen mänsklig makt kan tillverka något så utomordentligt elegant och funktionellt designat som dessa djur.
Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie Eriksson

Oerhört vackra bilder på ståtliga djur!! Du är väldigt duktig på att fotografera. Håller med dig om att det är tur att det är stängsel emellan när man ska titta på dessa djur.

Mvh Ann-Sofie.

2011-08-31 @ 19:24:56
URL: http://annsofieeriksson.blogspot.com/
Postat av: Peter L

Tack! Men det är god hjälp till att få bra bilder när man har så tacksamma motiv.

2011-09-01 @ 20:02:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0