Äntligen (?) regn

I morse sken solen fortfarande genom disiga moln. En liten cykeltur till hamnen i Ljugarn på morgonen var mycket behaglig. Folk satt och åt frukost utanför sjöbodarna och på lite håll torkade några skarvar sina vingar.

Seabirds airing wings
Ett morgondopp blev det också. Vattnet var kyligare i dag, knappt 20 grader.

Mulnandet fortsatte och Eva och jag åkte till Kräklingbo (ja, det finns ett sånt ställe på Gotland) för att gå på loppis. Vi kom för tidigt, så vi tog en runda längs stranden från Herrvik till Syssne på en väldigt liten väg, nätt och jämnt farbar med bil.

Shore at Herrvik, Gotland
Loppisen var rätt stor och välordnad, och vi hittade några trevliga remmare.

Flea market
Sen for vi sex mil söderut till Vamlingbo och Prästgårdskaféet för lunch. Där träffade vi Janne, som varit i Burgsvik och hälsat på Nils-Arne, en äldre man vars dotter vi brukar hyra Snickargården av.

Just när vi skulle beställa maten kom regnet, så vi fick sitta inne. Pajen med fetaost och spenat var helt fantastisk och måltiden var vackert upplagd. En riktig mathöjdare!

Delicious lunch pie
Är man nu så långt söderut på Gotland måste man ju åka ner till Hoburgen, sydspetsen. Ett av våra favoritställen. En solnedgång i havet på stranden nedanför den branta klinten är nästan obligatorisk när vi bor härnere.

Nu var det inte fråga om någon solnedgång, eller sol överhuvud taget. Jag har nog aldrig åkt den vackra kustvägen i regn förut. Den var vacker nu också.

Hoburgen cliff on southernmost Gotland
Vi såg inga tallprocessionsspinnarlarver, som var en plåga för två år sedan här nere. Dom dyker upp i stora mängder vartannat år, så det borde vara dags.

Hemma i Ljugarn igen gjorde vi en anständig middag av diverse ting som fanns i kylskåpet, och plockade ihop en del av våra grejor. Man sprider ju ut sig rätt duktigt i ett hus när man hyr en vecka. Särskilt Janne fick se till att plocka ihop alla sina grejor. Han ska åka härifrån 01:45 i natt. Färjan går 03:30. I morgon har SMHI utlovat stora regnmängder i Uppland och Gästrikland. Precis där han ska åka. Vi hoppas regnstället håller tätt.

En liten kvällspromenad gjorde vi längs strandvägen innan skymningen helt övergått i natt. Regnet hade upphört och luften var mild, fuktig och doftande. Riktigt härligt.

Last night in Ljugarn
Detta blir sista inlägget på plats på Gotland. I morgon förmiddag lämnar vi vår stuga och tillbringar dagen vagabonderande runt ön, innan vår färja avgår 00:50 natten mot måndag. Sen blir det 30 mils körning hem under tidig måndagmorgon och förmiddag. Jag har laddat upp med Coca-cola och choklad som hjälp att hålla tröttheten borta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0