Ligurisk summering

Det var inte så lätt att hinna ifatt sig själv denna vecka, med möte på jobbet samma kväll vi kom hem, sen jobb tre dagar och igår en uppblommande förkylning som förtog lusten till det mesta. Har inte förvärrats idag, dock, snarare förbättrats. 

I kväll har vi skilts från pianot, som vi bjöd ut till bortskänkning på Blocket för en månad sen. En man från Insjön kom tillsammans med två till och vi lyckades baxa ut det och ner på hans släpvagn. En inte helt enkel övning, men det stod kvar på släpvagnen tills dom försvann ur sikte i alla fall. Hoppas de tog det lugnt i kurvorna och kom lyckligt hem med det.

Farewell my old piano
Men jag skulle avrunda med några sista bilder och ord från Italien och Ligurien.

Lördagkvällen avslutade Eva och jag med Tina, Marit (från Norge) och Leif, Lonni och Frans (från Danmark) med några vinflaskor runt ett bord utanför restaurang Ivano i San Remo.

Ristorante Ivano, San Remo
Farewell wine party
Förutom mig och Eva ser vi här Tina och Leif. Det var en trivsam avrundning på denna innehållsrika vecka.

Söndagen inleddes med en efterlängtad sovmorgon. Första gången på resan vi inte tvingats upp halv sju!! Solen sken, vi gick ut på strandpromenaden och kände att man kunde tänka sig att stanna några dagar till...

Shore walkway, San Remo
Shore walkway again
Myself pondering sunny San Remo
Vi gick tillbaka till föregående kvälls restaurang Ivano och åt en utmärkt lunch med maffiga antipasti bestående av Caprese och Prosciutto, dvs tomat med mozarella och skinka med melon.

Antipasti dishes at ristorante Ivano, San Remo
Den åtföljande primo piatton, Risotto con frutti del mare, var inte dum den heller.

Risotto con frutti del mare
Mycket belåtna med detta var det dags för oss att gå till bussen för färden till Nice och flyget hem.

Last view of San Remo when leaving

Denna vy mot San Remo med typiska växthus i förgrunden får avsluta den här italienska lilla reseskildringen. Detta var första gången vi åkte med Temaresor, men alldeles säkert inte den sista, för vi är helnöjda! Utomordentligt arrangerat, mycket bra och kunnig reseledare och ett innehållsrikt och varierat program.

Vädret var ovanligt svalt och ostadigt under vår vecka i Italien. Veckorna innan hade det varit runt 30 grader. Tur vi slapp det...

Nu stundar en Stockholmsweekend med teaterbesök i morgon kväll, och på lördag släktmiddag med Evas syskon och mamma för firande av diverse jämna födelsedagar. Och om en vecka är jag i Las Vegas...  Det finns säkert anledning att återkomma med mer om detta i denna blogg.

Tills dess, ha det bra!
Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0