Varmt

På söndagen, vår sjunde dag i Australien, blev vi lite förvånade när vi klev ut genom hotelldörren, för det var över 30 grader varmt. 21 oktober. Jaja. Vi som hade bestämt att gå till botaniska trädgården. Det blev att plocka av jackor och byxben och strumpor,


Vi gav oss i alla fall av österut på Flinders Street, i sakta mak och i skuggan. Melbourne är vackert, det har jag säkert sagt förut. Träd och grönt överallt, längs gator och mellan skyskrapor.


City trees

Eva, som bara kände lukten av fisk och kött på Victoria Market i går, blev glad när vi upptäckte söndagsmarknaden på Southbank, vid floden. Här fanns hemslöjd och prylar som skilde sig en hel del från det man ser på Tulavippan och Lions loppis i Bäsna.

Southbank Sunday market
Mest imponerad blev jag av ett stånd där man sålde utsökt tillsnidade kaleidoskop i mässing, med tunna skivor opal som man kunde vrida fram för att få fantasiska mönster. Priserna började på ca 500 dollar för de allra enklaste.


Brass caleidoscopes

Vi köpte ett fint lapptäcke i stället, med koalor och kängurur, för 90 dollar. Och lite dricka. Kombinationen av värme och marknad gör en törstig.


Thirsty - over 30 degrees

Vi har sett en del glimtar av Sverige härnere. Volvo och Saab är överraskande vanliga, och det står ASEA på en del gamla spårvagnar. På en del nya spårvagnar finns modernare reklam.


IKEA ad on Melbourne tram

Vi strosade tappert vidare ner mot de stora parkerna söder om Yarra River. En del träd blommade fortfarande framför skyskraporna.


Blooming tree with skyline part behind

Så småningom kom vi fram till Royal Botanic Garden, som verkligen var andlöst fin på många ställen.


Royal Botanic Garden

Det stället vore värt en heldag, men nu hade vi varken tid eller ork att gå runt i hela trädgården. I stället promenerade vi i allt saktare mak tillbaka till centrum och satte oss på en restaurang vid Southbank, åt och drack gott italienskt, och såg skymningen falla över floden och staden.


Night skyline at Yarra River

En vacker dag i en fin stad blev det! Och med aningen trötta fötter efter sex timmar på dem tog vi oss hem till hotellet vid Southern Cross.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0