Stadsvandring

Det kan man saga vi har agnat oss at i dag. Fotterna ommar.

Nagra bilder kan jag dessvarre inte bjuda pa. Omojligt att fa in dem i den har datorn. Far val lagga till lite bilder nar jag kommit hem i stallet.

Stare Mesto ar gamla staden i Prag, oster om floden Moldau. Det ar lite som Gamla Stan i Stockholm, men oregelbundnare gator och grander, och mer utsmyckade hus. Vart man kommer ser man utsokt vackra fasader nar man lyfter blicken. Alla butiker langs gatorna ar sma och saljer antingen glas, smycken eller dockor - marionetter eller ryska. Befriande ont om kladaffarer. Mycket folk ar ute, och de flesta ar turister. Pa en liten stund har man hort manga europeiska sprak, och nagra asiatiska.

Under dagens strovtag blev vi sugna att se Black Light Theater, och annu sugnare att se Alice i Underlandet med marionettdockor, och kopte biljetter till den i morgon. I kvall har vi hort en mycket njutbar konsert i Church of St. Salvator, med en kvinnlig strakkvartett.

Det har smaregnat av och till hela dagen. Vi verkar ha prickat tva regniga och kyliga dagar har i Prag. I gar var varmt nar vi kom, idag hostaktigt och det ska det bli i morgon ocksa. Men det gar bra anda. Prag ar en riktigt trivsam stad. I gamla stan ar det nastan ingen biltrafik, sa det ar lugnt och avspant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0