Morgon och kväll

En perfekt dag.

Eva, jag och Jan pallrade oss upp vid sex, gjorde kaffe och mackor och cyklade iväg till Folhammar. Idag försökte jag filma rabbisarna, och det gick inte så bra, men ett hyfsat foto fick jag i alla fall.

Wild rabbit
Som jag sa i går: Det kan inte finnas mycket som överträffar en tidig sommarmorgon vid Folhammar. Lugnet. Tystnaden. Ljuset. Solen som värmer allt mer. 

Folhammar morning visitors
Och vad är det nu vi sitter och glor på? Jo, bland annat det här.

Folhammar view
Ett morgondopp tog vi bland klipporna i lagom svalkande vatten. Sen smakar frukosten bra.

Jag fnattar därefter förstås runt med kamerorna,

Shore stones
medan min förnuftige bror tar det hela mera med ro.

Jan relaxing at beach rock
Åter i Ljugarn tar vi lite siesta efter lunch, går sen till Espegards konditori för en traditionell fika. Att man ska se ut så här på bilder i bloggar har jag dock lärt mig nyligen av min dotter.

Coffee break
I kvällningen vände vi åter till Folhammar, medförande grillad kyckling, rosevin, bröd, ost, tomater och en del annat. Kvällen var lika fin som morgonen men ljuset ett helt annat, förstås.

Folhammar in twilight
Min hurtige bror hade bestämt sig för att övernatta här under bar himmel och byggde raskt en bivack av liggunderlag, sovsäck, en böjd gren och motorcykelns regnkapell.

Jan preparing outdoor sleeping
Och där är han nu, ensam i den kolsvarta Gotlandsnatten, under en sannolikt fantastisk stjärnhimmel. Lite avundsvärt, men jag vill inte lämna Eva ensam i stugan. Eller också är jag för gammal för sånt där.

I morgon blir det solförmörkelse och enligt prognoserna den sista fina dagen på ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0