Vinets prövningar

I dag åkte vi till vingården Gozalbes Orti någon mil utanför Madrid. Ett härligt ställe, som drivs av en f d pilot som sadlat om till ekologisk vinodlare på äldre dar.

Winery visit

Carlos och Natasja gav oss en engagerad beskrivning av vinodlandets vedermödor och glädjeämnen, och en rejäl genomgång av hur vin ska lagras och behandlas för att till slut smaka riktigt bra.

Learning about wine
Här fanns också en butik där man kunde köpa husets olika viner och tillbehör.

Wine shop
Efter vinprovning bjöds vi på spansk husmanskost i form av Cocido madrileno. Gott!

Lunch buffe
Peter F är av kända skäl lite tveksam till rödvin. Det är inte Roger.

Tasting red wine?
Och vår vd verkar inte heller ha några problem med tillvaron i detta läge.

Jenny has tasted
Spanien har haft en ovanligt kall maj. I dag sken solen men det blåste och var nog inte mer än ca 13 grader i luften.

Resting after tasting
Men det var ändå skönt ute för oss nordbor. På hemväg fick vi glimtar av spansk landsbygd.

Countryside church
Vi fick oss också en liten extra guidad rundtur i stan med bussen, där guiden Josefin var med. Dessa skyskrapor syns milsvitt omkring och blev klara för bara något år sen.

Skyscrapes
Jag hann gå en liten egen promenad i den stora parken alldeles intill hotell Hospes vid Plaza de la Indepencia. En konstgjord damm i mitten var populär att hyra roddbåtar på.

Boats in park
Denna sista kväll i Madrid åt vi fin middag på Corral de la Morreria, med flamencoshow. Mycket god mat, och flamencotruppen var oerhört skicklig. Tre gitarrister, tre handklappande och sjungande män, tre dansande kvinnor.

Flamenco
Som obildade nordbor började man efter ett tag tycka att det mesta såg och lät likadant ut, så det blev lite långdraget.

Efter restaurangen var många oväntat (nåja) trötta, så den riktiga hålligångstämningen infann sig inte. Det blev en förhållandevis tidig sorti för mig och några till. Lika skönt det.

Och i morgon åker vi hem, samtidigt som England stänger flygplatser igen på grund av vulkanaskmoln från Island. Hoppas prognosen håller så att vi tar oss hem. På måndag ser askan ut att kunna nå in över västra Europas fastland. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0