Från höst till vår (och älgar)

Idag var riktigt gråväder, med säsongens första snöflingor. Nu kommer årets tråkigaste del, mörk och murrig, fram till advent, när man i alla fall får en ursäkt att tända lite extra i och kring huset. 

Men innan dess, innan dess, blir det faktiskt vår för vår (!) del. Den långa resan för att hälsa på Helena närmar sig med stormsteg, och vi har bara en dag kvar hemma, en packningsdag. Fast egentligen borde det inte vara så märkvärdigt. Vi har ju varit borta några veckor förut, även om det var till närmare resmål. Skillnaden är ju bara att själva resan tar lite längre tid. 20 timmar sisådär.

I lördags ordnade Loxodonta en familjedag, först vid Tanstjärn med fiske och korvgrillning, och den till älgen Filurius lindrigt maskerade Tomas B, som medförde en säck med godis och målarböcker till barnen.

Filurius the Moose
Vissa av dom större barnen, som Mattias P, blev visst utan...

Loxodonta fishing at Tanstjärn
Många kände sig kallade att fiska, men det var mest Anders N som fick något. Han hade försiktigtvis dragit sig undan till andra sidan tjärnen, på behörigt avstånd från stojande barn och älgar.

På kvällen var det fest i Jennys luxuösa garage med god mat och dryck så det stod härliga till. Eva och jag åkte hem runt ett på natten och såg en (annan) älg makligt lunka över vägen norr om Nyhammar, och en bäver surt (den var både blöt och butter) maka på sig från skogsvägen när vi kom. Den stackars älgen har väl legat risigt till sen i måndags när älgjakten började.

I kväll kom Britt-Marie och Olle, våra vänliga grannar, in för att prata om katt- och huspassning. Hur skulle vi kunna åka bort utan så bra hjälp? Fast mest pratade vi om diverse tokiga händelser från förr, som när den där älgen kom upp från backen och sprang runt i våra trädgårdar. Eva trodde först det var Britt-Maries häst, för hon såg bara en stor gråbrun bak skumpa förbi utanför köksfönstret. Sen såg hon hornen och började tvivla på sin första hypotes.

Nä, nu har jag inte tid med det här. Packningen väntar, som sagt, att bli itutagen med i morgon. En del bloggande hoppas jag kunna idka även från down yonder, så vi hörs och ses snart igen. Yes!

Kommentarer
Postat av: Helena

Ahh, kan inte fatta att ni kommer snart! Har precis slutat jobbet, sitter och vantar pa taget till Warrnambool. Ses snart!:)

2007-10-12 @ 09:16:31
URL: http://napok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0