Mälaröar

Vi hade tänkt bete oss som tvättäkta turister och ta en båttur under Stockholms broar. Dock var vi inte ensamma om den tanken. Köerna var långa och solen gassade över de inglasade båtarna. Såg jobbigt ut.

Raskt utarbetade vi en alternativ strategi och tog den nya spårvagnslinjen 7 ut till Bellmansro på Djurgården. Efter en liten promenad till Rosendals trädgårdscafé ansåg vi oss värda fika. Morotskakan var helt fantastisk!

Tram, at Djurgarden, Stockholm
Samma spårvagn tog oss smidigt tillbaka till Kungsträdgården, och fortsatt färd med buss 62 till Kungsholmen, Hantverkargatan och svärmor. Helena och Ingrid tyckte det var kul att träffas efter nästan ett år.

Vi gick ner till Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand.

Relatives at Malarpaviljongen, Kungsholmen, Stockholm
Där samlades så småningom Helenas hela sortiment av mostrar och morbröder. Vädret var fint och vi intog i lugn och ro en del gott drickbart och även enorma räkmackor.

Shrimp sandwich
Inte ofta jag råkar ut för att knappt orka äta upp alla räkor. Gott var det!

Foxglove
Paviljongen var dekorerad med allehanda växter i lila och limegrönt, bland annat dessa fingerborgsblommor.

Nästa dag ( i går) skildes vi tillfälligt från Helena, som tog tåget till Lund och sin kompis Felix. Eva och jag åkte ut till Svartsjölandet där hon bodde många år som barn. Först ett besök vid mormors och morfars grav vid Hilleshögs kyrka.

Eva at her grandparents grave
Evas mamma har numera svårt att ta sig dit och se till graven. Kyrkan är liten och ligger vackert omgiven av träd. Trakten var också vacker. Stora fält med blå linblommor.

Flax flowers
Varmt var det, men vi hittade en fin plats i skuggan under en björk vid båt- och badplatsen i Karlsvik på nordöstra Svartsjölandet.

Picnic at Karlsvik
Här satt det bra med medhavd sallad, mackor och iskall kaffedryck.

På hemvägen stannade vi till vid Drottningholm. Solen stod fel för att fotografera det klassiska motivet på framsidan. På baksidan hittade jag en stackars högvakt i solgasset.

Guard at the king's castle in Drottningholm
Den unge mannen såg dock glad ut och svarade vänligt på frågor om bössor, krig och död från några storögda småpojkar. Men någon kung såg vi inte till här heller, så det var bara att åka hem.

Idag blir det en välbehövlig vilopaus före nästa evenemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0