Nostalgitripp igen

Vi har tagit oss till Stockholm för andra gången på kort tid. Nästan rekord. Vi är här dels för att Helena vill hälsa på sin mormor, dels för att vi ska besöka platser där Eva var som barn.

Därför har vi tagit in på ett hotell vid Brommaplan. Vi kom hit på eftermiddagen och Helena gjorde sig raskt i ordning för en träff med Olle Lindholm (inte kusin, utan studiekompis från Melbourne) och begav sig in till stan och Allsång på Skansen.

Brommaplan, Stockholm
Den skarpögde kan faktiskt se henne på väg från hotellet till tunnelbanan. Till vänster om gatlyktstolpen.

Den här rondellen har, som Eva påpekade, också den egenskapen att kungen måste passera den på väg till och från stan.

Eva och jag promenerade runt i den fina om än något fuktvarma kvällen. Alldeles i närheten ligger skolan där hon gick på högstadiet för femtio år sen, fast det hette realskola då. Skolbyggnaden finns kvar men skolan har bytt namn.

På motsatta sidan Brommaplan ligger ett hotell där hon jobbade några år senare på sextiotalet. Då hette det hotell Bromma. Nu står det Scandic.

Efter detta slog vi oss ner på uteserveringen som skymtar på bilden. En oxfiletoast att skölja ner med kall stor stark satt fint.

Restaurant Sorbon
I morgon blir det lite turistande i Stockholm och sen träffa släkten, och på torsdag ska vi ut på Mälaröarna till Evas barndomstrakter.

Och nej, vi har ännu inte sett kungen runda rondellen, trots ivrigt spanande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0